Sony

Sony

Sony Mobile Communications Inc. (voorheen Sony Ericsson) is een multinationale mobiele telefoon productiebedrijf en een volledige dochteronderneming van Sony Corporation. Sony Corporation is een Japans conglomeraat dat naast consumentenelektronica ook nog films en muziek uitbrengt. We leggen je graag alles uit over Sony!

Sony Ericsson

Sony bracht in 1997 haar eerste mobiele telefoon uit; de CM-DX1000. De Sony telefoons onderscheidden zich in die tijd door een draaiwiel die ze hadden aan de zijkant. In 2001 is Sony een Joint Venture aangegaan met het Zweedse telecommunicatiebedrijf Ericsson, onder de naam Sony Ericsson. Samen creëerden ze typische modellen uit de W-serie; een verwijzing naar de Walkman van Sony en uit de K-serie die behoorlijk succes had op het gebied van fotografie. Een bekend model is de K800i, die een Cybershot-camera met Carl Zeisslens en Xenon-flitser bevat.

Sony Ericsson bleef lange tijd vasthouden aan het Symbian-besturingssysteem, maar met de Xperia X1 maakte Sony een overstap naar Windows Mobile. Intussen liep het niet zo lekker tussen Sony en Ericsson en dat zorgde ervoor dat Sony in 2012 de aandelen van Ericsson opkocht.

Sony Xperia

Momenteel maakt Sony nog steeds smartphones met Android onder de naam Xperia. De eerste modellen in deze serie droegen als: arc, neo en mini. Jaren daarna begon het uitsluitend letters te gebruiken om toestellen aan te duiden. De actuele serienamen zijn;

In elke serie hanteert Sony subcategorieën aangeduid met de toevoeging:

Technieken in de Sony telefoons

Sony hergebruikt veel technieken van andere delen van het bedrijf in haar telefoons. De typische technieken zijn BRAVIA en X-Reality uit de televisiehoek. Van de audio-divisie worden ClearAudio+ en Clear Bass veel gebruikt, maar ook Exmor RS, BIONZ X en SteadyShot van de Alpha-camera's worden veel gebruikt.

Ontwerpstijl Xperia

Sony is herkenbaar door haar fraaie en opvallende vormgeving. Ze willen altijd een eigen stijl creëren die dan ook meestal een eigen naam heeft. Dit doen ze om ervoor te zorgen dat de X-peria telefoons herkenbaar blijven, onderling op elkaar lijken en aantrekkelijker zijn dan toestellen van de concurrenten. De eerste ontwerpstijl was Iconic Identity (2012), waarna in 2013 OmniBalance kwam. In 2016 gingen ze over naar Unified Design en in 2018 stapten ze alweer over naar Ambient Flow.

Ga je voor Sony, dan ga je voor stijl en kwaliteit. De telefoons van Sony hebben een mooi afgewerkt design en liggen lekker in je hand. Ze starten erg snel op en zijn gemakkelijk te gebruiken.

Terug naar overzicht