Huawei

Huawei

Het merk Huawei is in 1987 opgericht in de Chinese stad Shenzhen door Ren Zhengfei. Inmiddels is het merk uitgegroeid tot een van de grootste in de telefoonbranche ter wereld en wordt het steeds bekender. De smartphones zijn sinds 2012 in Nederland te verkrijgen. De producten die zij aanbieden zijn: telefoons, laptops, tablets, horloges en andere accessoires.

De smartphones

Huawei wil steeds meer naamsbekendheid krijgen. In China is het merk al de grootste smartphoneverkoper en buiten het thuisland staan zij in de top 5! Ook in Nederland is dit merk erg bekend, ze bieden het 2G-, 3G- en 4G netwerk van KPN en T-Mobile aan.

In Nederland biedt Huawei de series smartphones: de P-, G-, en Y serie en de Mate-serie. De telefoons hebben een laag prijsje, maar zijn kwalitatief zeer goed en makkelijk in gebruik. De toestellen draaien op het besturingssysteem Android.

Huawei besturingssysteem

Het besturingssysteem van Huawei is Android. Het merk heeft hier een eigen draai aan gegeven. Het merk noemt dit de Emotion UI. De gebruikers kunnen zelf thema's downloaden of deze zelf creëren. Dit koppelvlak valt op door de iconen, felle kleuren, schaduwen en 3D-effecten. Met Android heb je toegang tot de Google Play Store. Daar zijn meer dan miljoenen games en dergelijke te vinden.

Innovatief

Het bedrijf doet er alles aan om een van de grootste aanbieders in de telefoonbrache te zijn. Ze blijven de telefoons steeds verder ontwikkelen en willen zichzelf blijven uitdagen. Er komen steeds weer telefoons uit die de beloftes daadwerkelijk waar maken.

Terug naar overzicht